måndag 13 juli 2009

Hemester - bara för överklassen

Orättvisor gör mig förbannad och det är nog huvudingrediensen i min politiska näring. När orättvisor slår blint mot barn blir jag nästan galen, och nu ökar barnfattigdomen i Sverige igen.

Om nån månad kommer tusentals barn komma tillbaka till skolan och inte kunna svara på frågan ”Var har ni vart i sommar?” Barn i familjer där man inte har råd att åka på semeste. Utlandssemester är inte att tänka på, men inte heller en dag i Kolmården eller en vecka på campingplats är möjligt. Dessa barn har hemmasemester i parken och på närmsta strand med en mamma som verkligen slår knut på sig själv för att ge sina barn några härliga dagar innan hon kallas in till sitt deltidsvik igen.

Idag läste jag om en ny trend – Hemester. Så kallas det när överklassen är hemma. Men sen visar det sig att de inte är hemma. De väljer segling i Marstrand och lantliv på Österlen istället för Saint Tropez. Så hemester är inget man kan svara i skolan om man vart i den kommunala parkleken under sommaren. Hemester är ämnat för överklassen.