torsdag 13 juni 2013

Siffertrixande ger inga nya jobb.

Trodde att moderaterna toppade sitt siffertrixande igår när ordförande Reinfeldt slog sig för bröstet med att antalet sysselsatta i Sverige har ökat med 200 000, men sa inte att samtidigt har arbetskraften ökat med 400 000 personer. Men idag övertrumfas han av sin egen partisekreterare som hittar på ett alldeles eget sätt att räkna när han hävdar att alla de tiotusentals människor som dumpas i fas 3 inte ingår i den ”verkliga arbetslösheten”.

Att de två högst ansvariga för regeringens största parti är så slarviga med sanningen kan ha två skäl. Antingen är de just slarviga, det tror jag inte både Reinfeldt och Persson är mer kompetenta än så. Snarare är det troliga att de vill sudda ut bilden av regeringens största misslyckande – jobben.

Om man ska kunna ta ansvar för landet och på riktigt göra något åt de utmaningar vi står inför så krävs att man också öppet ser hur Sverige ser ut. Arbetslösheten ligger kvar på samma höga nivå år efter år, och långtidsarbetslösheten har tredubblats. Detta är Sveriges största utmaning för framtiden. En ansvarsfull regering borde se och vidta åtgärder, inte siffertrixa.