måndag 3 maj 2010

En riktigt bra budget för fler jobb och minskade klyftor.

Idag har jag haft förmånen att pressentera den rödgröna skuggbudgeten i Linköping tillsammans med Hans Linde och Gunvor G Ericsson (som jag också lånat bilden av).

Jag är otroligt stolt över att vi tre partier i god tid innan valet kan visa så tydligt för väljarna att det finns ett alternativ till den vägen som de borgerliga stakat ut för Sverige. Det är en stark budget med fokus på fler jobb och minskade klyftor.

Värt att notera är också att det är en budget. När de fyra borgerliga för fyra år sedan pressenterade sin skuggbudget innan valet så var det som komplement till fyra olika partibudgetar. Så har inte vi det. Vi ger raka besked för en ny färdriktig för Sverige och vi väntar med spänning på när Reinfeldt och hans gäng ska visa på överens-kommelser inför de kommande fyra åren. Än så länge kan vi bara visa på det haveri i tryggheten och jobbstopp som de lyckats åstadkomma under de gångna åren.

Om budgeten kan du läsa AB, expressen, DN och SvD. Hela budgeten finns här. För den som enkelt vill se rättviseprofilen rekomenderar jag Marika Lindgren Åsbrink.