tisdag 20 april 2010

Rödgröna gillar Stockholm - Stockholmarna gillar rödgrönt.

Vi rödgröna pressenterar idag en överenskommelse för Stockholms framtida infrastruktur. Läs den här. Jag vill betona fyra viktiga saker med överenskommelsen.

1. Vi har en statsministerkandidat som bryr sig om Stockholm, som ser de problem som finns också i vår del av landet och som tillsammans med oss som bor här vill vara med och ge huvudstaden nya möjligheter.
2. Stockholm har akuta trafikproblem och ett borgerligt styre som låtit det bero. I vår överenskommelse finns tydliga närtidssatsningar på förbättrad kollektivtrafik för att göra det lättare att ta sig fram i Stockholm.
3. Vi visar att en rödgrön regering kommer att tar steg för en regionbildning i Stockholm. Det betyder mycket för både infrastruktur, näringsliv och sjukvård, men också för demokratin och det folkliga inflytandet.
4. Socialdemokraterna tycker att FörbifartStockholm behövs för att hållbart lösa trafiksituationen i vår region för så väl bilismen som för kollektivtrafiken. Nu går vi vidare och låter Stockholmarna vara med och bestämma genom en regional folkomröstning.

Och om nån missat. Igår visade ännu en opinionsundersökning på maktskifte i Stadshuset och rödgrön valseger i Stockholm. Så här kan den nya ledningen för huvudstaden se ut i höst.