tisdag 27 april 2010

Man måste nog också anstränga sig lite om man är arbetsmarknadsminister.

Ibland tappar man hakan. Från regeringen säger man idag att unga arbetslösa som ska sluta spela TV-spel och hotas med undandraget socialbidrag. Vi har skenande socialbidragskostnaderna, men det var inte en orolig finansminister som uttalade sig. Nej det var arbets-marknadsministern, alltså: Han som ansvarar för att skenande ung-domsarbetslöshet skyller sina misslyckanden på den som drabbats av det.

Man får nog anstränga sig lite för att få försörjningsstöd säger Littorin. Jag vill säga till Littorin: Man måste nog anstränga sig lite om man är arbetsmarknadsminister. Var fjärde ung människa får inte komma in på arbetsmarknaden - välkomnas i vuxenvärlden med att ställas utanför.

Jobb är förutsättningen för all välfärd, både den egna och den gemensamma. Idag har vi en regering som passivt låtit finanskrisen utvecklas till en jobbkris, och nu lika passivt låter krisen rulla in i välfärden. Och en arbetsmarknadsminister som tror att skuld och skam och fattigdom är vägen för unga att komma in på arbetsmarknaden.