torsdag 16 april 2009

En sån vrede och frustration.

Jag startade för mindre än två dygn sedan en FB-grupp mot VAB-intygen för att jag är rejält arg. Trodde väl aldrig att jag skulle möta så mycket vrede, frustration och respons. Här är bara ett axplock av många kloka inlägg i gästboken.

Annelie skriver ”Det här är bland det fånigaste vi förskollärare behöver göra!”

Maria skriver ”Byråkratiträsket breder ut sig. Allt detta papper som ska skickas hit o dit o sen förvaras eller bara kastas!! Galenskap om ni frågar mig, av flera uppenbara skäl, inte minst miljö o ekonomi.”

Jenny skriver ”Är förskollärare och stödjer verkligen den här gruppen. Det innebär inte bara stress för föräldrar utan även ytterligare ett stressmoment och merjobb för oss personal!”

Ulrika skriver ”Låt arbetsgivaren anmäla till FK. Det gjordes förut och fungerade bättre (dessutom slapp man tänka på att anmäla!!!) än intygen!”

Lisa skriver ”Som f.d. personal på förskola så stöder jag den här saken. Arbetsbördan på förskolepersonal är redan tillräcklig! Varenda litet nytt papper gör skillnad!”

Ida skriver ”Vill också att det ska uppmärksammas att alla jämställda föräldrar drabbas dubbelt av VAB-intygen om man delar på hemmadagarna. Då blir det nämligen dubbel uppsättning lappar att administrera.”

Johanna skriver ”Det blir otroligt många lappar när barnen är sjuka varje vecka... En dag här och en dag där. Vore bättre om pedagogerna kunde ägna sin tid åt det som de är anställda åt istället - barnen!”

Självklart ska allt fusk i gemensamma välfärdsförsäkringar stävjas. Men regeringen tvingar alla småbarnsföräldrar, som enda grupp, att dubbelintyga frånvaro från dag 1. Det är inget annat än att kollektivt misstänkliggöra och straffa.