lördag 21 februari 2009

Politiken reduceras till utspel

Sin vana trogen gör det största partiet i den regering som leder det här landet sedan mer än två år tillbaka ett utspel. Och på samma sätt som tidigare betonar dom att det här inte ska blandas ihop med regeringspolitik. Den här gången gäller det kvalitet före privatiseringar i sjukvården.

Det här är samma parti som leder en regering som avskaffat alla hinder för privatisering av all form av sjukvård, inklusive akutsjukhus. Det är samma parti som leder Stockholms läns landsting där dom skurit ner barnsjukvården så hårt att de kan välkomna ett helt privat barnsjukhus, som bara tar emot de som kan betala. Det är samma parti som låter privatiseringsivern gå så långt att dom till och med säljer ut apoteken.

Dom säger en sak och gör en helt annan. Det upprör mig. Dels för att vad de faktiskt gör är dålig och orättvis politik. Men också för att de undergräver förtroendet för politik med sitt dubbelspel. De moderata partistrategerna har mätt att folk gillar bra och rättvis vård och så låter dom det bli ett moderatutspel, men helt utan att påverka politiken som den moderatledda regeringen för. Men, Schlingmann folk är inte så dumma som ni tror. Ert dubbelspel håller inte i längden.