fredag 5 mars 2010

Moderätt

I dag skriver Aftonbladet under rubriken Moderätt om nya klädkoder hos moderaterna, bort med slips och pärlhalsband. Ja. Det är väl kul för företrädare för överhetens parti att få klä sig som folk. Även om jag tror det dröjer innan vi får se statsministern i Dressmann-kostym.

Mer alarmerande är dock en liten bild i papperstidningen där man beskriver de nyord man ska använda för att, vid sidan av nya kläder, ska locka väljare. Moderaterna ska för att försvara raserandet av sjukförsäkringen ”Säga: Det ska löna sig att arbeta” och ”Inte säga: Sänkta ersättningsnivåer”. På HBT-sossen kan du se bilden.

Men hallå. Den som är sjuk och kan jobba halvtid tvingas idag säga upp sig från sitt heltidsarbete när man passerar en av regeringens stelbenta tidsgränser. Istället ska hon gå till arbetsförmedlingen och vara heltidsarbetslös. Det är så långt från en fungerande arbetslinje man kan komma. Löna sig att arbeta? Nej. Det är inte lönsamt vare sig för den enskilde eller för samhället att hon går från deltidsarbete till heltidsarbetslöshet.